24 Mayıs 2018

HASTANEMİZİN TARİHÇESİ

Hastanemiz; 1995 yılında Kızılcık köyü yolu üzerinde Meydanlar depo Üstünde inşaatına başlanmış olup 2006 yılı Mart ayında Ardanuç Devlet Hastanesi adı altında ve 50 yatak kapasiteli olarak hizmet vermeye başlamıştı ancak 10.01.2010 tarihinde Artvin İli Aile Hekimliği Sistemine dahil olduktan sonra Ardanuç Devlet Hastanesi, 15 yataklı Ardanuç İlçe Entegre Hastanesi adı altında hizmetine devam etmektedir.

FİZİKİ DURUMU

Hastanemiz Dört ( 4 ) kat olup, Hizmet binamız 3.250 metrekare üzerine kurulmuştur. Hastanemizden bağımsız olarak 5 katlı Lojman, Kantin, Trafo Binası, Tıbbi Atık Deposu ve Bekçi Kulübesi bulunmaktadır.

1. Katta   :

>> Acil Poliklinik, Acil Gözlem Odası, 2 Adet Hasta Gözlem Odası, Hemşire Odası, Pansuman Odası, Hizmetli Odası, 112 Acil Sağlık Hizmet Odası, Hasta Kabul Odası, Şoför Odası, Doktor Dinlenme Odası, Röntgen Çekim Odası, 2 Adet Laboratuvar Odası, 5 Adet Aile Sağlığı Merkezi,  Erkek WC, Engelli WC ve  2 Adet Bayan WC bulunmaktadır.

2. Katta   :

>> Doğum Odası, Hemşire Nöbet Odası, Emzirme Odası, Aile Planlaması Odası, 9 Adet Yatan Hasta Odası, Refakatçi Bekleme Odası bulunmaktadır.

3. Katta    :

>> Baştabip Odası, Müdür Odası, Özlük, Satın Alma Birimi, Toplum Sağlığı merkezi, Diyaliz Merkezi ve Evde Sağlık Hizmetleri Odası bulunmaktadır.

Zemin Kat :

>> Çamaşırhane, Morg, Eczane, Mescit, Arşiv, Mutfak, Yemekhane, Kalorifer Kazan Dairesi bulunmaktadır.

MİSYONUMUZ

>> Sağlık Hizmetlerinde hastalara çağdaş, hasta haklarını koruyan etik değerlere bağlı kaliteli, güvenilir bir hizmet sunmak. Hasta ve çalışan güvenliğini korumak, ihtiyaç duyulan alanlarda çalışan ve hastalara düzenli aralıklarla eğitim vermek, çalışan ve hasta memnuniyetini yükselterek hastanemizin hizmet kalitesinin devamlılığını sağlamak.

VİZYONUMUZ

>> Tecrübeli ve eğitimli personeli ile Hizmet Kalite Standartlarına uygun sağlık hizmeti sunarak, hasta ve çalışanına güven veren hastane olmak. Sağlık hizmetindeki standartlarını en üst seviyeye çıkartarak yenilenen teknolojiyi takip ederek tercih edilen bir sağlık kuruluşu olmak.

DEĞERLERİMİZ

>> Evrensel sağlık ilkelerine uymak, bilimsel ve etik yaklaşım hasta ve çalışan güvenliği odaklılık, katılımcı, şeffaf ve paylaşımcı olmak, yenilikçi olmak, dürüst ve güvenirlilik, takım çalışması, işbirliği, sürekli eğitim.